”Skärvor av himlen är en på många sätt gripande roman, berättad på en hudnära, visuell prosa, laddad med metaforiska poänger.”
Östgöta Correspondenten

”Skärvor av himlen är en välskriven roman. Språket är målande och träffsäkert. Maria Fagerberg berättar en medkännande, sympatisk historia.”
Vecko-Revyn

”Fagerbergs roman är mycket välskriven och engagerande och bitvis väldigt obekväm. Den lämnar efter sig en hel del att fungera över.”
Smålandsposten

”Skildringen av Vendelas vistelse i den främmande staden ger en sådan närvarokänsla att man tycker sig känna fukten på väggarna och den isolering och ensamhet hon erfar, utan ett fungerande språk och utan vänner.”
Hallandsposten

”… en bra bok av en bra svensk författarinna.”
Nerikes Allehanda

”Stilen är lika karg som de slitna fasaderna hon beskriver, men rymmer samtidigt mycket värme. Och istället för att plocka gratispoänger på sex och våld lämnar hennes slipade isbergsteknik den biten åt fantasin.”
Campus Ekonomi

”Marias språk är som vacker musik och trollbinder mig vid läslampan.”
Vimmel Magazine

”I Maria Fagerbergs mycket välskrivna och gripande roman får läsaren sympati för de båda kvinnorna som var och en handlar utifrån sin egen verklighet. En läsupplevelse som undertecknad varmt kan rekommendera.”
Tranås-Posten

 

{backbutton}